Fruterian A.E.- 2016

Ποιοι είμαστε

Είμαστε η "Fruterian A.E." υπό την αιγίδα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) / Πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης.

Μία ανώνυμη εταιρεία επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών και παραγωγής χυμών. Σκοπός της επιχείρησής μας είναι η παραγωγή φρέσκων, φυσικών χυμών από πρωτότυπους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών για την κάλυψη των αναγκών του καταναλωτικού κοινού.

afisa eikona

 Το προϊόν που παράγουμε και προσφέρουμε, το pop-i, είναι ένας φρέσκος, φυσικός χυμός από πορτοκάλι, σπανάκι και μήλο. Ένα νέο, δροσερό, εύγευστο προϊόν που περιέχει βιταμίνες Α, Β, Β1, Β12, C, Ε, Κ, σίδηρο, ασβέστιο και πολλά άλλα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες. Είναι ιδανικό για το ξεκίνημα της ημέρας γιατί χαρίζει δύναμη, ευεξία,  ενέργεια, ζωντάνια και πάνω απ' όλα καλή διάθεση.

teliko proioon xwris skia

Είμαστε μια ομάδα δεκαέξι μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης του 63ου ΓΕΛ Αθηνών. Στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με κάτι πολύ δημιουργικό, πρωτότυπο και συγχρόνως χρήσιμο: να δημιουργήσουμε τη δική μας εικονική επιχείρηση.

oloi mazi

 Με συζήτηση στην τάξη και έκφραση ποικίλων ιδεών, καταλήξαμε στην απόφαση να φτιάξουμε μια εταιρεία παραγωγής φυσικών χυμών, στην οποία στόχο είχαμε να αξιοποιήσουμε τα προϊόντα που μας προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη, κάνοντας όμως τολμηρούς συνδυασμούς, πρωτόγνωρους για την αγορά. Επιλέξαμε το όνομα της εταιρείας μας και το διακριτικό τίτλο καθώς και το όνομα του προϊόντος μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκεφθήκαμε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών από το οποίο πήραμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ίδρυση μιας Ανωνύμου Εταιρείας και την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού μας σχεδίου. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία  Pepsi από την οποία μάθαμε για τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη δημιουργία μιας εταιρείας παραγωγής χυμών καθώς και για τη ροή παραγωγής. Αγοράσαμε διάφορα μπουκάλια για την τοποθέτηση του χυμού, ψωνίσαμε φρούτα και λαχανικά και ξεκινήσαμε στο κυλικείο του σχολείου μας πειράματα, με σκοπό να βρούμε τον πιο νόστιμο συνδυασμό. Χρησιμοποιήσαμε προϊόντα που υπάρχουν σε όλες τις ελληνικές κουζίνες, όπως σπανάκι, πορτοκάλι, μήλο, παντζάρι, ρόδι, ακτινίδιο, καρότο κ.ά. Κάναμε διάφορες μίξεις, κάποιες πολύ επιτυχημένες, άλλες λιγότερο κι άλλες καθόλου.    Καταγράψαμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας ως εξής: Πολύ Καλό - Καλό – Μέτριο – Αηδία. Αξιοποιώντας τις απαντήσεις, διαλέξαμε  ως κύριο προϊόν της επιχείρησής μας τον χυμό με πορτοκάλι, σπανάκι και μήλο.   Κάναμε πολλές προσπάθειες, πολλά λάθη, πολλές ανατροπές, αλλά εισπράξαμε  και μεγάλη ικανοποίηση, χαρά και ενθουσιασμό όταν φτιάχναμε κάτι που μας άρεζε.

 Καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος είχαμε τη βοήθεια και την καθοδήγηση των συμβούλων μας κκ. Παπαγεωργίου και Παπαδημητρίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών μας, των συμμαθητών μας και των καθηγητών μας.

etiketa

 Έτοιμοι πια, την Παρασκευή 1 Απριλίου στο "The Mall" Αμαρουσίου  από τις 09.30 - 14.30 για να σας παρουσιάσουμε το προϊόν μας και να γνωρίσετε την εταιρεία μας  Να είστε όλοι εκεί.

Σας περιμένουμε

 OMAΔMAΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Μεγαλοκονόμου Μαρία

Κώτση Θεοδώρα

Μητσούλης Παντελής

Πατσάνης Αναστάσης

Τσούλος  Γιώργος

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Καλογιάννη Μαρία

Λέκκα Χρήστος

Τράλο Κων/νος

Λαμάι Κατερίνα

Βασίλας Αλέξανδρος

 Θηβαίου Ευαγγελία

ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Γκίκα Μαρία Λάουρα

Κανατσούλης Γεώργιος

Κεχαγιαδάκης Νικηφόρος

Βαζούρας Χρήστος

Κωστοπούλου Αλεξάνδρα

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ:

κα Ράμμου Πηνελόπη & κα Μπολώση Σοφία

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας:

http://fruterianae.wix.com/pop-i